جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۱

نمايشگاه سليمانيه عراق، گامي ديگر در جهت توسعه صارات

1393/4/8

ضرورت واردات و صادرات در پيشرفت و توسعه ي کشور در زمينه هاي مختلف تاثير بسزايي در نحوه زندگي و رشد اقتصادي به جاي گذاشته است به‌طوري که اين تغيير و تحول، ارتباط سريع کشورها با يکديگر و قانع نبودن به اقتصاد بسته، صدور محصولات توليدي و خدمات در رشته هاي مختلف و غيره را ممکن ساخته است.

به گزارش کميته رسانه و تبليغات نمايشگاه سليمانيه عراق، دولت‌ها نيز به منظور توسعه اقتصادي ناگزير به اصلاح ساختار توليد خود شده و با توجه به نياز تامين کالاها و مواد مصرفي مورد نياز، به امر بازاريابي و توسعه صادرات توجه خاصي دارند.

در اين ارتباط دولت، صادرات را مناسب‌ترين راه عبور از مشکلات اقتصادي دانسته و بر اين اساس توسعه صادرات را عامل مهمي براي توسعه اقتصادي مي داند، زيرا دستيابي به بازارهاي خارجي امکان استفاده از ظرفيت کامل و توليد را براي شرکت هاي ايراني فراهم کرده و در نتيجه کاهش هزينه توليد و تامين منافع مصرف‌کننده داخلي را به‌دنبال خواهد داشت.

يکي از راه هايي که اين مهم را محقق مي سازد و باعث شناسايي توانمندي و ظرفيت هاي توليدي کشور مي شود برپايي نمايشگاه هاي برون مرزي است که با هدف توسعه و گسترش صادرات و فعاليت اقتصادي با کشورهاي دنيا به ويژه کشورهاي همسايه برپا مي شود.

در همين راستا استان مازندران هم از قافله ي صادرات عقب نماند واقدامات مهم و درخور توجهي در سال هاي اخير انجام داده است که علاوه بر کمک به توسعه اقتصاد کشور، براي شکوفايي استان مازندران هم گام هاي موثري برداشت .

اين روزها تب برپايي نمايشگاه اختصاصي جمهوري اسلامي ايران در سليمانه، مازندران را فراگرفته است زيرا اين نمايشگاه با محوريت استان مازندران و با همکاري استانداري، سازمان صنعت،معدن و تجارت و دستگاه هاي اقتصادي عضو کارگروه توسعه صادرات استان از سوي اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي مازندران با هدف شناسايي توانمندي ها و ظرفيت هاي توليدي کشور به ويژه استان مازندران و برقراري تعامل بيشتر با بازارهاي مستعد شمال عراق از 31 ارديبهشت لغايت 3 خرداد ماه سال جاري در سليمانيه اقليم کردستان عراق برپا مي شود.

کشورعراق به لحاظ اينکه در منطقه نفت خيز و استراتژيک خليج فارس واقع شده ودر حال حاضر حدود 10 درصد ذخاير نفتي جهان را داراست. از اين مقدار، در شرايط عادي حوزه هاي نفتي واقع در مناطق کردنشين حدود 50 درصد کل توليد نفت عراق را به خود اختصاص مي دهد. به عبارتي ديگر مي توان گفت که حدود نيمي از ذخاير نفت و گاز عراق در کردستان عراق واقع شده است و از آنجا که کردستان عراق حدود 17 درصد مساحت اين کشور را شامل مي شود در اختيار داشتن نيمي از ذخاير انرژي در مساحتي کمتر از يک پنجم کل کشور، جايگاه استراتژيک اين منطقه را در عراق و منطقه خاورميانه به وضوح نشان مي دهد. همين امر باعث شد تا توجه ايران و مازندران به اين استان کردنشين معطوف شود.

لازم به توضيح است که اقليم کردستان عراق منطقه امني براي تجارت و داد و ستد اقتصادي ومنطقه خود مختار در بخش شمال عراق است که از نظر سلائق و ذائقه غذايي بسيار به ايران نزديک است و همين مهم موجب انتخاب سليمانيه به منظور برپايي نمايشگاه شد.

اين اقليم از شرق با جمهوري اسلامي ايران، از شمال با ترکيه و از غرب با سوريه هم مرز است و در آخرين برآورد هاي حکومت محلي جمعيتي بالغ بر 5 ميليون نفر را داراست.

علاوه بر کردها اقليت هاي آشوري، ترکمن، عرب، کلداني، ارمني و غيره زندگي مي کنند .

کسب اطلاعات بیشتر :

www.mccim.ir