پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۰۸

کشاورزی محور توسعه پایداراست/صادرات خوراک آبزیان به ۱۱کشور آسیایی

1395/3/8

به نقل از خبرگزاری مهر، رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران از صادرات خوراک آبزیان به ۱۱ کشور آسیای میانه خبر داد و گفت: کشاورزی محور توسعه پایدار و اقتصادمقاومتی است.
مجید موافق قدیری عصر روز چهارشنبه در چهارمین نشست استانی انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در محل اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: کشاورزی و صنایع تبدیلی پیشرفته، دقیقا همانند شاتل در توسعه اقتصادی پایدار و اقتصاد مقاومتی عمل می‌کند.
وی با مشابه خواندن وضعیت کنونی اقتصاد ایران به ویژه در دهه گذشته در برخورد با بخش‌های مهم مولد اقتصادی از جمله صنایع تبدیلی و کشاورزی با واقعه تلخی که در کشورهای آمریکای لاتین در دهه‌های  ۱۹۵۰-۱۹۷۰ رخ داد، گفت: کشورهای آمریکای لاتین در این مدت به سرعت صنعتی شدن را تجربه کردند.
قدیری کشاورزی را محور توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: توسعه و پیشرفت اقتصادی در تمام کشورها از جاده کشاورزی کارآمد و مدرن عبور کرده است البته نباید میان کشاورزی و صنعت جانب یکی را گرفت و دیگری را رها کرد.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران سهم بخش کشاورزی از سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در بخش‌های مختلف اقتصاد طی سالیان پس از انقلاب را ۷ درصد عنوان و اظهار کرد: سهم صنعت ۲۱ درصد، ۳۵ درصد معدن و بیش از ۳۷ درصد به خدمات و نفت و گاز اختصاص یافت.
قدیری خاطرنشان کرد: در مراحل ابتدایی توسعه، ارتباط پیشین بخش کشاورزی با سایر بخش‌های اقتصادی قوی معادل تقریبا ۷۰ درصد و ارتباط پسین آن با سایر بخش‌های اقتصادی ضعیف معادل تقریبا ۳۰ درصد است.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران به محوریت کشاورزی در توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی اشاره و بیان کرد: مقوله تغذیه نقش موثری در رشد اقتصادی دارد.
وی خطاب به مقامات دولتی استان کرمانشاه در این نشست گفت: کاهش فقر و جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهرها و بروز مشکلات فراوان اقتصادی و اجتماعی  از نقش‌های مهم بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان و اهمیت استراتژیک این بخش در فرآیند توسعه پایدار و اقتصاد مقاومتی است.
وی تحقق اقتصاد مقاومتی را در سایه تقویت بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی دانست و گفت: از مهمترین این‌ها کارخانجات خوراک دام طیور و آبزیان است.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران برنامه ریزی منسجم و راهبردی در بخش تولیدات کشاورزی را از ضروریات فعلی کشور دانست و گفت: امروزه اولویت قریب به اتفاق کشورهای جهان در چشم انداز آینده‌شان کشاورزی و صنایع تبدیلی است.
قدیری توجه به بازارهای بین المللی صنعت خوراک دام را مورد تاکید قرار داد و افزود: استان کرمانشاه حداقل ظرفیت بالقوه و بالفعل صادرات ۱۰۰ هزار تن  به کشورهای همسایه را دارد.
این تحلیل‌گر اقتصاد کشاورزی تولید محصولات جدید را از برنامه‌های خود عنوان کرد و گفت: ۲۱ کارخانه خوراک دام در ایران وجود دارد که با بهترین کارخانه‌های دنیا همتراز هستند.
قدیری همچنین از انعقاد قراردادی میان ایران و روسیه در خصوص صادرات ۱۵ هزار تن خوراک آبزیان به روسیه خبر داد و گفت: ما به ۱۱ کشور حوزه آسیای میانه خوراک آبزیان صادر می‌کنیم.
وی همچنین به سیطره ترکیه بر بازارهای عراق اشاره کرد و گفت: ترکیه بسیاری از بازارهای ایران را در عراق به دلیل مسائل سیاسی گرفته است.