پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۲۲

پیشرفت اقتصادی از جاده کشاورزی کارآمد عبور می کند

1395/3/8

به نقل از خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، مجید موافق قدیری عصر چهارشنبه در نشست استانی انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران که با حضور مسوولان دولتی، فعالان صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان، اساتید دانشگاهی و روسای تشکلهای مرغداران و دامداران و آبزی پروران کرمانشاه در سرسرای جلسات اتاق بازرگانی این شهر برگزار شد، افزود: صنایع تبدیلی و کشاورزی از مقوله های اقتدار و امنیت ملی هر کشوری است.
به گفته وی، البته این مطلب به این معنا نیست که بین کشاورزی و صنعت باید جانب یکی را گرفت و دیگری را رها کرد ولی باید گفت که از بین سرمایه گذاری های صورت گرفته در بخش های مختلف اقتصادی در طول سال های پس از انقلاب، تنها حدود هفت درصد سهم بخش کشاورزی بوده و حدود 21 درصد به صنعت، 35 درصد معدن، بیش از 37 درصد به خدمات و نفت و گاز اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه کشاورزی مدرن دقیقاً همانند شاتل در توسعه اقتصادی پایدار و مقاومت اقتصادی عمل می‌کند گفت: بدین مفهوم که در مراحل ابتدایی توسعه، ارتباط پیشین بخش کشاورزی با سایر بخش‌های اقتصادی قوی معادل تقریباً 70درصد و ارتباط پسین آن با سایر بخش‌های اقتصادی ضعیف معادل تقریباً 30 درصد است.
قدیری اظهار کرد: پس از آن با افزایش سودآوری بخش کشاورزی و درآمد کشاورزان در اثر افزایش بهره ‌وری، به تدریج ارتباط پیشین این بخش با سایر بخش‌های اقتصادی افزایش یافته و رشد و توسعه به سایر بخش‌های اقتصادی منتقل می‌شود.
وی تصریح کرد: بدیهی است در این فرآیند، همواره سهم کشاورزی در تولید ناخالص داخلی و اشتغال کاهش یافته اما از تولید سرانه آن کاسته نمی‌شود و بهره ‌وری آن افزایش می‌یابد.
رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در ادامه گفت: اقتصاد مقاومتی در حوزه تولید محصولات پروتئینی به معنی بهره ‌وری و کاهش قیمت تمام ‌شده و استفاده از محصولات صنعتی برای کاهش واردات مواد اولیه است.
وی افزود: تحقق اقتصاد مقاومتی در سایۀ تقویت بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی که از مهمترین آنها کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان است، میسر می شود، موانع توسعۀ بخش کشاورزی باید حذف شود و حمایت های لازم از تولید داخلی صورت گیرد.
قدیری یادآور شد، برنامه ریزی منسجم و راهبردی در بخش تولیدات کشاورزی از ضرورت های فعلی کشور است و با برنامه ‌ریزی صحیح می‌توان مشکلات زیادی از بخش تولید را حل کرد.
در پایان این مراسم، برخی از مشکلات کارخانه های خوراک دام، طیور و آبزیان استان کرمانشاه از جمله بالا بودن تسهیلات بانکها، تحمیل نمودن ناظرین فنی بهداشتی سازمان دامپزشکی به واحدها با وجود حضور دامپزشکان در کارخانه ها و واحدهای پرورش، شفاف نبودن قوانین گمرک در صادرات خوراک دام، تعدد متولیان صنعت خوراک دام و... توسط تعدادی از مدیران واحدهای تولیدی استان طرح و مورد بررسی قرار گرفت.