سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۴۸

دومین نشست استانی انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران

1394/7/11

دومین نشست استانی انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در آذربایجان غربی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران  دومین نشست استانی " هییت رییسه انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با کارخانجات خوراک دام استان آذربایجان غربی"  پیش از ظهر چهارشنبه 8 مهرماه1394  با حضور مدیران و کارشناسان خبره و ارشد کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان استان، مدیر کل امور اقتصادی و برنامه ریزی استانداری آذربایجان غربی ، مدیرکل اداره تامین اجتماعی، معاون اداره کل امور مالیاتی، مدیرکل پشتیبانی امور دام، معاون بهبود تولیدات دامی، اعضایهییت رییسه اتاق بازرگانی ارومیه، معاون اداره دامپزشکی استان، مدیران کلیه تشکلهای مرتبط، در اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد.

 

جامعه مدرن،‌ برای پیشرفت نیازمند تشکل‌هاست
رضا سواری، عضو هییت رییسه انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در این نشست ضمن تشریح تاریخچه فعالیت انجمن گفت: تشکل‌ها، نهاد‌هایی قانونی،‌ صنفی و خود‌جوش هستند. تشکل‌ها، سازمان‌های مردم‌نهادی هستند که رابطه بین دولت و ملت را تنظیم می‌کنند. جامعه مدرن،‌ برای پیشرفت نیازمند ایجاد این تشکل‌ها است.
وی افزود: تشکل‌ها افراد را در قالب مجموعه‌های انسانی جمع می‌کنند تا اهداف و نیاز‌های مشترک خود را بشناسند و برطرف کنند. تشکل‌ها به منافع شخصی توجه ندارند و داوطلبانه برای رسیدن به اهداف مشترک حرکت می‌کنند. انجمن باید توسط اعضا و کارخانجات تقویت شود تا از حقوق کارخانجات دفاعشود.

 

لزوم حمایت دولت از تشکل‌های خصوصی
صفدر پیرمرادی، عضو هییت رییسه انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با اشاره به افزایش اختیارات انجمن اظهار کرد: وظایف انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران هر ساله افزایش پیدا کرده و در حال رایزنی جهت  افزایش اختیارات قانونی آن با مراجع ذیصلاح هستیم.
 
وی با تأکید بر حمایت دولت از تشکل‌های غیردولتی گفت: دولت‌‌های کشور‌های پیشرفته، حمایت از تشکل‌های خصوصی را وظیفه خود می‌دانند؛  حمایتی که به استقلال تشکل‌ها آسیب‌ نمی‌زند. توجه به تشکل‌ها، اعتماد به نفس مردم و اعضا را به دنبال دارد. پیرمرادی ادامه داد: دولت دست از قیمت گذاری محصولات پروتیینی بردارد و اجازه بدهد بازار خودش تنظیم کننده قیمت مرغ ، شیر و تخم مرغ باشد.

 

برای رسیدن به توسعه پایدار زمان زیادی لازم است

محسن روشن، ‌ عضو هییت رییسه شرکت هماهنگی کارخانجات خوراک، دارو و مکمل دام و طیور و آبزیان کشور نیز در ادامه مباحث مطرح شده پیرامون موضوع نشست ضمن اشاره به تاریخچه فعالیت انجمن عنوان کرد: صنعت خوراک دام،‌ صنعتی با قدمت است اما  برای رسیدن به توسعه پایدار،‌ زمان زیادی لازم دارد. وی در ادامه تقویت تشکل گرائی صنعتی با هدف مشارکت مؤثرتر و بیشتر اعضا در فرآیند تصمیم سازی را خواستار شد و افزود انجمن صنایع خوراک دام، به‌عنوان هسته مرکزی، برای پاسخگویی به نیاز کارخانجات تشکیل شده است.

وی ادامه داد: این سوال پیش می‌آید که با توجه به بودن تعاونی های استانی، چرا انجمن ملی ایجاد شده است؟ تعاونی ها بازوی نیرومند انجمن هستند، بنابراین باید از فعالیت انجمن حمایت جدی و اساسی شود. حمایت و تشویق، موجب پیشگیری از پراکندگی اعضا خواهد شد.
 

صنعت خوراک دام و طیور و آبزیان جزئی از بدنه اجرایی کشور است

در ادامه این نشست مسعود شریعتی،  عضو هییت ریسه انجمن صنایع خوراک دام، زیور و آبزیان ایران با اشاره به توجه به تعدد نهاد‌های قانونگذار به صنعت خوراک دام گفت: صنعت خوراک دام و طیور و آبزیان جزئی از بدنه اجرایی کشور  و حوزه عمل آن حمایت از حقوق صنفی اعضا و ارائه خدمات مختلف به اعضا است.
شریعتی با تأکید بر اهمیت نقش استانداری و دولت از تولید و صادرات در استان اظهار کرد: مشکل صادراتی در استان با گذشت بیش از 6 ماه حل نشده است و استانداری باید در مواقع بحرانی بسیار هوشیار عمل کرده  و با رایزنی با مقامات دولتی کشور هدف، وارد عمل شود. شریعتی در ادامه افزود: تقویت اتحاد منوط به مدیریت مطلوب است. اگر رویکرد همکاری تعاونی های استانی و انجمن باشد، به هم‌افزایی می‌رسیم. تشکل‌ها باید مراقب رقابت‌های ناسالم باشند. روزمرگی نیز یکی از آسیب‌های جدی در فعالیت تعاونی هاست که باید برطرف شود.

 

فعال بودن 33 درصد از ظرفیت واحدها 
در ادامه سید فضل الله قریشی،‌ معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هم اکنون تنها 33 درصد از ظرفیت واحدهای تولید کنسانتره دام و طیور در آذربایجان غربی فعال بوده و طی سال گذشته حدود 285 تن انواع کنسانتره دام و طیور در استان تولید شد، افزود: این در حالی است که در حال حاضر تعداد 21 واحد کارخانه تولید خوراک دام و طیور فعال با ظرفیت اسمی 869 هزارتن در سال درسطح استان وجود داشته که باید برای افزایش ظرفیت تولید برنامه کرد.
وی خواستار توسعه و تکمیل زنجیره های تولید در بخش دام و طیور آذربایجان غربی شد و با بیان اینکه با توجه به کیفیت بالای کنسانتره های تولیدی کارخانجات استان، تولید انواع کنسانتره مازاد بر نیاز مصرف داخلی به کشورهای همسایه از جمله عراق، گرجستان و آذربایجان صادر می شود، ادامه  داد: ظرفیت اسمی تولید دان طیور  309 هزار تن در سال، ظرفیت اسمی تولید خوراک دام 538 هزار تن و ظرفیت اسمی تولید خوراک آبزیان 22 هزار تن در سال است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اعلام کرد:
آذربایجان غربی جز استانهای مطرح و شاخص در صنعت طیور در کشور محسوب شده که با توجه به تعدد کارخانه های خوراک دام و طیور در استان نیازی به احداث کارخانه جدید نیست اما در رابطه با شرکتهای طیور دارای زنجیره کامل تولید، احداث کارخانه جهت تکمیل زنجیره تولید ضروری بوده تا شاهد افزایش ظرفیت تولید و توسعه صادرات این محصولات به خارج از کشور باشیم.
قریشی در ادامه ضمن حمایت کامل جهاد کشاورزی استان از کارخانجات خوراک دام افزود، این استان تنها استان در کشور است که 50 سبوس گندم استان را به صورت مستقیم در اختیار کارخانجات خوراک دام قرار میدهد.

 

انجمن در اصلاح ضرایب مالیاتی صنف یاری برساند

معاون امور اقتصادی و دارایی آذربایجان غربی در این جلسه ضمن ارائه گزارش کامل از قوانین جدید مالیاتی در خصوص ضرایب مالیاتی در کارخانجات خوراک دام و طیور و آبزیان اشاره و از انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان ایران درخواست کرد در اصلاح ضریب مالیاتی سال 94 این صنف  از طریق سازمان امور مالیاتی کشور به این اداره کمک کند. همچنین در ادامه مشکلات چند واحد مورد بررسی قرار گرفت که به دلیل کمبود زمان مقرر گردید در یک جلسه اختصاصی مشکلات این واحدها بررسی و حل و فصل گردد.
حمایت پشتیبانی امور دام استان از کارخانجات خوراک دام اکبر اطهری مدیرکل پشتیبانی امور دام استان آدربایجان غربی نیز در این جلسه از حمایت این اداره از کارخانجات خوراک دام تاکید و افزودند اختیارات ادارات استانی در تامین اعتباری نهاده های کارخانجات خوراک دام و طیور بسیار کم است و این موضوع باید از مرکز پیگیری و به استانها ابلاغ گردد.

 

صنعت خوراک دام و طیور و آبزیان صنعتی استراتژیک است

غلامرضا بابايي مدير كل دفتر هماهنگي امور اقتصادي و بين الملل استانداري آذربايجان غربي در اين آيين با تاكيد بر اهميت ايجاد هماهنگي بين دستگاه هاي اقتصادي استان گفت: اين دفتر وظيفه دارد تا در راستاي اهداف توسعه اي و سياست هاي اقتصادي دولت، دستگاه هاي اجرايي مرتبط را هماهنگ كند. وی افزود: تسريع در انجام وظايف و تاكيد بر تعيين اولويت هاي اقتصادي استان و همچنين نظارت بر مصوبات ساير كارگروه هاي اقتصادي از ديگر مواردي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد. وي بر پرهيز از دخالت در وظايف مديريتي دستگاه هاي اجرايي تاكيد كرد و ادامه داد: اين دفتر مشاور و كمك كار ساير مديران دستگاه هاي اجرايي در انجام به وظايف در حوزه هاي اشتغال و سرمايه گذاري است.
بابایی خاطر نشان كرد: آذربايجان غربي به لحاظ مرزي بودن داراي بازارچه ها و گمركات زيادي است كه لازم است براي هرچه فعال تر شدن اين بازارچه ها و گمركات مديريت قوي و يكپارچه اي اعمال شود. مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری آذربایجان غربی با بیان اینکه  صنعت خوراک دام یک صنعت استراتژیک در کشور است  افزود ۲ سال است در تلاشیم تا سرمایه در گردش کارخانجات خوراک دام را فراهم کنیم. اگر سرمایه در گردش صنعتگران و کارخانجات فراهم شود با توجه به ارزان بودن دست مزد کارگران و قیمت تمام شده کالا می توان مشتریان فراوانی را در عرصه بین الملل برای این محصولات کارخانجات خوراک دام و طیور پیش بینی کرد که نتیجه آن تولید با تمام توان خواهد بود. وی در ادامه این نشست با اشاره به دغدغه دولت برای مهیا کردن زمینه مساعد جهت سرمایه گذاری گفت: برای عملی شدن قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری در قالب قانون، ضرورت دارد تا موانع و مشکلات احتمالی پیش روی پروژه های سرمایه گذاران به دبیرخانه مرکز خدمات سرمایه گذاری استان انعکاس داده شود تا این مرکز تدابیر لازم را برای به رسیدگی به مشکلات سرمایه گذاران اتخاذ کند.
وی با استقبال از پیشنهاد دکتر قدیری مبنی بر برگزاری جلسه اختصاصی شورای گفتگوی استان با موضوع مشکلات کارخانجات خوراک دام و طیور و آبزیان با حضور استاندار را به منظور رفع مشکلات کارخانجات خوراک دام و طیور در راستای قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری، ابراز امیدواری کرد که این جلسه بتواند روند حل مشکل تولیدکنندگان خوراک دام و طیور را تسهیل و تسریع کند.
بابایی در انتها از پیگیری جدی استانداری در خصوص توقف تولید خوراک دام در واحدهای غیر مجاز و همچنین مشکلات صادرات خوراک دام و طیور خبر داد و این نوید را داد که در آینده ای نزدیک این مشکلات حل شود.
شایان ذکر است در این نشست جنابان آقایان سید حسن قریشی و توحیدی از شرکت خوراک دام میلاد مهاباد، ابراهیمی از کارخانه دام گستران ارومیه، عماد همتی از کارخانه دام گستر سلماس، اصغرزاده از کارخانه آراز دان، اسماعیل زاده از کارخانه خوراک دام میاندوآب، نوری از کارخانه رشد دانه بوکان به نمایندگی از کارخانجات استان نسبت به مشکلات کارخانجات نکاتی را اشاره کردند که مقرر گردید توسط آقای لقمان کابانی مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات استان جمع بندی و برای پیگیری به دفتر انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان ایران انعکاس دهند.